De database, hoe werkt het?

De jongste speler of de oudste. De snelste goal. De grootste overwinning. Zogeheten head-to-head resultaten. Reeksen gebaseerd op overwinningen of nederlagen. Zomaar een kleine greep uit de ontelbare mogelijkheden van de database achter voetbalarchief.nl. Met een inlogcode ligt een onmetelijke cijferwereld aan uw voeten.

Reeksen

Teamreeksen:

Stel Heracles wint voor de vierde keer achter elkaar. Wanneer is dat eerder gebeurd?  Of het derde gelijkspel op rij? Kan uitgesplist worden in uit- en thuis.

Competitiereeksen:

In principe hetzelfde als bovenstaand, maar dan gebaseerd op competitie. Bovenaan wordt de huidige reeks getoond, daaronder de all-time ranglijst.

Competitie doelpunt reeksen:

Hoe vaak heeft Heracles in duels achter elkaar minimaal 1 (of 2,3 etc ) keer gescoord?

Competitie doelpunt tegen reeksen:

Hoe vaak achter elkaar heeft een team in een bepaalde competitie (bijv. eredivisie) de ‘nul’ gehouden of een bepaald aantal doelpunten tegen gekregen?

Team doelpunt tegen reeksen: Zelfde als bovenstaand maar dan met team als uitgangspunt.

 Standen

Competitiestand: spreekt voor zich

Competitiestand: met de keus om een tussenstand te genereren. Dus hoe waren de standen na bijvoorbeeld 17 speelronden?

Competitie ranglijst winnaars: welke ploeg heeft de meeste wedstrijden gewonnen? Met de keus van een eindstand of tussenstand.

Competitie ranglijst verliezers: welke ploeg heeft de meeste wedstrijden verloren? Met de keus van een eindstand of tussenstand.

Seizoen punten resultaat: Ajax heeft na 17 speelronden 41 punten, hoe verhoudt dat puntenaantal zich tot vorige seizoenen?

Seizoen stand resultaat: FC Twente staat na 7 speelronden op de 12e plaats. Hoe verhoudt zich dat vorige seizoenen.

Seizoen doelpunten: AZ heeft na na 17 speelronden 39 doelpunten gemaakt. Hoe verhoudt zich dat tot andere seizoenen. Kan ook met tegendoelpunten. Dan zie je dat AZ dit seizoen met 8 tegengoals een laagterecord heeft.

Gewonnen gelijk verloren: het aantal gewonnen/gelijk/verloren duels met de keus voor een tussenstand. Voorbeeld: is er ooit een ploeg geweest die al zijn eerste 17 wedstrijden won? (Ja, PSV in 1987) Of: welke ploeg won de meeste wedstrijden in een seizoen (Ajax won twee keer 30 duels)

Team Gewonnen gelijk verloren: hetzelfde principe als bovenstaand, maar dan gebaseerd op team.Voorbeeld: Feyenoord won 7 duels tot nog toe. Hoe verhoudt zich dat tot andere seizoenen.

Spelergegevens

Topscorers: spreekt voor zich. Je kunt ook alleen Level 1 invoeren. Dan krijg je de alltime-topscorerslijst van de eredivisie. Of Ajax en Level 1: dan krijg de alltime-topscorerslijst van Ajax in competitiewedstrijden.

Assists: spreekt voor zich, zelfde principe als topscorers. Bijgehouden vanaf 2011!!

Doelpunten en assists: goals en assistst bij elkaar opgeteld. Assists accuraat bijgehouden vanaf 2011!!

Topscorers per seizoen/ronde: Topscorerslijsten per speelronde. Geeft antwoord op de vraag wie het meest gescoord heeft na en nader te bepalen aantal speelrondes.

Topscorers head tot head: Wie heeft het meest gescoord in een bepaald duel, bijv. Ajax – Feyenoord.

Topscorers tegen: Wie heeft het meest gescoord tegen één bepaalde tegenstander.

Aantal wedstrijden: zelfde principe als bovenstaand maar dan gebaseerd op aantal wedstrijden. Dus: wie speelde de meeste wedstrijden voor FC Utrecht? Je kunt ook op speler zoeken als je gedeelte van de naam intikt. Bijvoorbeeld: hoe veel competitiewedstrijden speelde Johan Neeskens voor Ajax?

Leeftijd Doelpunt: wie zijn de oudste/jongste doelpuntenmakers. Kan gesorteerd worden op competitie en/of team.

Leeftijd Spelen: wie zijn de oudste/jongste spelers die ooit in actie zijn gekomen. Kan gesorteerd worden op competitie en/of team.

Scorende debutant: welke speler heeft gescoord in zijn eerste wedstrijd?

Wedstrijden: gedetailleerde wedstrijdgegevens per speler. Voorbeeld: in welke competitiewedstrijden kreeg Beugelsdijk (ADO Den Haag) de gele kaart. Of in welke duels scoorde Klaas Jan Huntelaar voor Ajax.

Meeste gele kaarten: diverse ranglijsten waarbij gesorteerd kan worden op team, competitie en seizoen.

Meeste rode kaarten: diverse ranglijsten waarbij gesorteerd kan worden op team, competitie en seizoen

Leeftijd kaart: wie was de jongste/oudste speler die ooit een gele/rode kaart kreeg. Per team en competitie.

Verjaardag: spreekt voor zich. Met de mogelijkheid om te zoeken op team en leeftijd. Bijv: wie wordt er 50 jaar? Of wie zijn de jarigen in april bij Feyenoord, inclusief oud-spelers.

Scorende keepers: welke keepers hebben gescoord? Zowel in het goede als het eigen doel.

Artikelen: wanneer en waar is een artikel over een speler/onderwerp gepubliceerd in V.I. of boeken/tijdschriften.

Team-wedstrijdgegevens

Head to head: alle resultaten van een bepaalde wedstrijd. Voorbeeld: alle resultaten van FC Groningen – AZ uit het verleden.

Persoon in beide teams: voorbeeld: ADO Den Haag speelt tegen Vitesse. Welke spelers/trainers behoorden tot beide teams

Nationaliteit: voorbeeld: Heracles heeft de Kazach Merkel onder contract. Zijn er meer Kazachstanen bij Heracles gewest?

Doelpunt verschil: voorbeeld: FC Utrecht wint met 7-0. Is dat eerder gebeurd?

Grootste doelpunten verschil: voorbeeld wat is de grootste zege/nederlaag van FC Twente geweest in de eredivisie?

Meeste goals in een wedstrijd: spreekt voor zich

Snelste goals in een wedstrijd: spreekt voor zich. Hou er rekening mee dat niet van alle goals de tijdstippen beschikbaar zijn, zeker niet van duels uit de jaren ’50 en 60.  Alles onder de minuut is wel nauwkeurig.

Wedstrijden Scheidsrechter: welke wedstrijden floot een scheidsrechter? Uitgesplitst per team, competitie en seizoen. Bijvoorbeeld: welke duels floot Björn Kuipers van PSV?

Wedstrijden op: welke wedstrijden zijn op een bepaalde datum gespeeld?

Aantal doelpunten: Stel, FC Twente scoort vier keer in twintig minuten. Is dat een record? En wanneer is dat eerder gebeurd?